Trepitjant Canigó

Treball de linografia i fotografia que vol reflectir la meva visió particular de la gran obra verdagueriana, Canigó, considerada la seva més rotunda creació. Els textos estan trets de l’edició per a la col·lecció d’Edicions 62 ”Les millors obres de la literatura catalana”, de desembre de 1980.

21 fotografies serveixen de fons als versos del poeta i a l’estampació de 20 dibuixos, treballats en planxes de linòleum de 22×9 centímetres, El paper emprat és de cotó de 180 grams i una mida de 42 x 29,5 centímetres. Podeu veure tot el procés a l’entrada feta en data 9 de juny de 2023.

El treball va embolcallat en la carpeta de fusta que pots veure a la capçalera.

En aquest enllaç podeu veure el vídeo de presentació que va editar el company Joan Pallarès, amb la col·laboració d’en Jordi Aligué. Moltíssimes gràcies, Joan, per la bona feina.

El meu agraïment i reconeixement a les dues persones, sense les quals aquest “Trepitjant Canigó” no seria el que és:

  • A María Cobos i Jímenez per l’assessorament en la tria i correcció de textos i pel seu coneixement de l’obra de Verdaguer .
  • A Jordi Aligué i Bonvehí pel seu mestratge, compromís i col·laboració en tot el procés del treball i per mantenir, juntament amb l’Anna, un espai de treball magnífic, on ens trobem com a casa, “L’estació és allà… espai per les arts i les lletres”. 

Us convido a veure tot el treball, la meva carpeta de Trepitjant Canigó.